Виманював гроші у родичів українських військових: СБУ викрила в’язня виправної установи

Виманював гроші у родичів українських військових: СБУ викрила в’язня виправної установи

Служба безпеки ліквідувала ще одну схему виманювання грошей у родичів українських військових, які перебувають у полоні або зникли безвісти на фронті.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, незаконну діяльність організував в’язень однієї із виправних установ Житомира. Зловмисник в інтернеті знаходив людей, які розшукували своїх близьких – бійців ЗСУ, що потрапили в полон або зникли під час боїв на передовій.

Потім фігурант телефонував родинам українських захисників та за гроші обіцяв знайти і повернути їх додому. Під час таких розмов в’язень представлявся учасником «пошукової групи» і вихвалявся «потрібними» зв’язками.

Вартість «послуг» шахрая становила від 5 до 55 тис. грн. Сума залежала від платоспроможності потерпілого. Встановлено, що гроші перераховували на банківські картки його співкамерників і спільників «на волі». Серед них були його матір та цивільна дружина.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисником більше 50 тис. грн з близьких українського воїна, який вважається зниклим безвісти. Під час обшуків у камері в’язня-шахрая та за місцем проживання його спільників виявлено декілька мобільних телефонів, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших співучасників злочину.

Нагадаємо, Моспатріархат перешкодила військовим капеланам та українським військовим помолитися у печерах Києво-Печерської Лаври

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next