Російський контингент у Придністров'ї не становить загрози ‒ Гуменюк

Російський контингент у Придністров'ї не становить загрози ‒ Гуменюк

Російський контингент на території невизнаного Придністров'я не становить загрози. Україна володіє повною інформацією про його концентрацію та кількісний склад.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Ситуація залишається під контролем Сил оборони. Що стосується ділянки державного кордону з невизнаним Придністров’ям, вона надійно захищена, укріплена, її оборона складена ще на початку повномасштабного вторгнення і протягом усього цього часу забезпечується не тільки силами Державної прикордонної служби, а й іншими підрозділами Сил оборони. Ми усвідомлювали з самого початку, що цей напрямок досить небезпечний у зв’язку з наявністю там російського контингенту, тому контроль за цією ситуацією був посилений з самого початку і продовжує триматися на абсолютному контролі, - зазначила Гуменюк.

Також вона додала, що зараз ми можемо сказати, що нічого більше, ніж інформаційні вкиди наразі це не несе. Це зрозуміло, оскільки той контингент, який є в Придністров’ї, нами чітко вивчений, ми знаємо його концентрацію, внутрішній та кількісний склад і абсолютно розуміємо як адекватно цьому протидіяти.

Речниця наголосила що цей контингент не становить критичної загрози. Йтися може лише про інформаційні вкиди чи провокації на зразок стрілянини поблизу кордону.

Нагадаємо, Аудит Міноборони виявив порушення у військових частинах на понад 180 млн грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Яку загрозу для України несе наступ російської армії з Придністров'я (відео) Яку загрозу для України несе наступ російської армії з Придністров'я (відео)
російські війська розраховують на Придністров'я, як ще один фронт.
Loading...
Load next