На Харківщині планують оголосити обов'язкову евакуацію ще з двох громад

На Харківщині планують оголосити обов'язкову евакуацію ще з двох громад

У 18 селах Великобурлуцької та Вільхуватської громад Куп'янського району Харківщини планують запровадити обов'язкову евакуацію родин із дітьми.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Найближчим часом на Раді оборони області порушимо питання щодо примусової евакуації родин із дітьми з 18 сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Зараз там проживають родини зі 161 дитиною, - розповів він.

Керівник ОВА зазначив, що мешканці цих сіл щодня ризикують життями, адже росіяни використовують увесь арсенал зброї: артилерію, безпілотники, міномети, авіацію.

Загалом, у 57 населених пунктах Великобурлуцької, Вільхуватської, Кіндрашівської, Курилівських громад проживають 1082 дитини. Тут планується запровадити обов'язкову евакуацію - до обласної адміністрації надійшли відповідні листи від Куп'янської РВА.

28 329 осіб за весь час переїхали в безпечніші умови, з них 869 дітей. А конкретно з початку цього року – півтори тисячі людей, з них 140 дітей. ОВА, волонтери, міжнародні організації надають допомогу, супровід, житло на перший час й не тільки, - додав Синєгубов.

За його словами, людям допомагають евакуюватися майже 20 волонтерських організацій обласного координаційного центру.

Нагадаємо, Рівень свободи у світі торік знову скоротився - Freedom House

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next