Еквадор хоче арештувати свого ексвіцепрезидента

Еквадор хоче арештувати свого ексвіцепрезидента

Еквадор офіційно просить Мексику дозволити арешт на території мексиканського посольства у Кіто свого колишнього віцепрезидента.

Про це заявили у МЗС Еквадору, пише Reuters.

Ми підтверджуємо, що МЗС дипломатичними каналами звернулося за дозволом до посольства Мексики, аби правоохоронці могли виконати постанову Національного суду Еквадору й затримати Хохе Девіда Глас Еспінеля, який знаходиться на території дипломатичної місії, - заявили у МЗС.

Зазначається що Глас, якого в Еквадорі двічі визнали винним у корупції, ще в грудні звернувся до Мексики із запитом на отримання політичного притулку.

Колишній віцепрезидент, який працював із лівацьким президентом Рафаелем Кореаю з 2013-го по 2017-ий роки, знаходиться всередині посольства Мексики з 17 грудня минулого року, - стверджує Reuters.

Гласа ще у 2017 році визнали винним в отриманні хабарів від бразильського забудовника в обмін на надання державних контрактів. Його засудили до шести років позбавлення волі, однак в листопаді 2022-го звільнили достроково. У 2020-му його засудили ще до восьми років позбавлення волі за використання коштів забудовників для неналежного фінансування політичних кампаній.

Адвокат Гласа стверджує, що життя його клієнта опиниться в небезпеці, якщо він повернеться за ґрати.

Нагадаємо, Facebook припинить платити інформвиданням і закриє розділ новин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
16-ти річний хлопець скоїв смертельне ДТП у Харкові, а два роки тому стріляв у людей в магазині 16-ти річний хлопець скоїв смертельне ДТП у Харкові, а два роки тому стріляв у людей в магазині
Обрання запобіжного заходу 16-річному водієві автомобіля Infiniti, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в якій одна людина загинула і трьох травмовано, планується в четвер 28 жовтня, він уже має "кримінальну історію".
Loading...
Load next