У Литві конфісковуватимуть особисті авто росіян

У Литві конфісковуватимуть особисті авто росіян

Литовська митниця заявила, що до 11 березня 2024 року автомобілі з російськими номерами мають покинути територію Литви та всю територію Євросоюзу.

Про це повідомляє пресслужба литовської митниці.

За даними відомства, на території країни досі є особи, які не вжили жодних дій у зв’язку з майбутніми обмеженнями та продовжують їздити на авто, зареєстрованих у РФ. Митниця рекомендувала їм перереєструвати транспортні засоби в Литві або залишити територію ЄС.

З 11 березня особи, які матимуть автомобілі з російськими номерами, будуть вважатися такими, що порушили положення законодавства, і притягуватимуться до відповідальності, передбаченої статтею 515 КУпАП, яка передбачає штраф і конфіскацію автомобіля.

Захід поширюватиметься не лише на росіян, а й на всіх громадян ЄС. Виняток становлять громадяни Російської Федерації, які прямують транзитом в Калінінградську область або з неї на транспортних засобах, зареєстрованих в Росії за спрощеним проїзним документом. Такий транзит через територію Литви не може тривати довше 24 годин. Під час транзиту транспортний засіб має супроводжувати його власник. Якщо власника в машині немає, транспортний засіб на територію Литви не пустять.

Нагадаємо, Завтра розпочинаються навчання північних країн НАТО Nordic Response 2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next