Штучний інтелект залучать до розмінування України - Мінекономіки

Штучний інтелект залучать до розмінування України - Мінекономіки

Мінекономіки та Palantir підписали угоду про партнерство щодо розмінування територій України. 

Відповідний документ з технологічною компанією підписала міністерка економіки України Юлія Свириденко у Лондоні, повідомляє Міноборони.

Наразі потенційно забрудненими є 156 000 квадратних кілометрів землі, в зоні ризику перебуває понад 6 мільйонів українців.

Зауважується, що згідно з угодою, співпраця передбачається за напрямками:

  • оцифрування операцій гуманітарного розмінування, автоматизація процесів, передбачених Національною стратегією протимінної діяльності на період до 2033 року;
  • розширення цифрових можливостей для координації вивільнення та оцінки земель, визначення пріоритетів регіонів та управління ризиками в протимінній діяльності;
  • використання асистента на базі платформи штучного інтелекту Palantir (AIP) для прийняття рішень у протимінній діяльності.

Palantir стоїть пліч-о-пліч з Україною та її людьми, — наголосив виконавчий віцепрезидент Palantir у Великій Британії та Європі Луїс Мослі.

Своєю чергою, Свириденко зазначила, що підписання Угоди з такими технологічними компаніями як Palantir — це можливість зберегти життя людей та швидше розпочати відбудову України.

Пілотний проєкт платформи представили на Першій Міжнародній донорській конференції з гуманітарного розмінування України, яка відбулася в Загребі 11-12 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулося 68 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося
У міністерстві зазначили про оновлення програмного забезпечення сайту, яке відбудеться плановому порядку.
Loading...
Load next