Підготовка теракту: у Бельгії затримали групу підлітків та дорослого

Підготовка теракту: у Бельгії затримали групу підлітків та дорослого

Троє підлітків та один дорослий затримані за підсумками поліцейського рейду в рамках антитерористичної операції, що була проведена відразу в кількох містах Бельгії.

Про це повідомляє The Brussels Times.

Троє підлітків та один дорослий були затримані в неділю в рамках федерального розслідування за підозрою в причетності до насильницького ісламського екстремізму. Ці арешти були проведені під час рейдів у Брюсселі, а також у містах Нінове (Ninove), Шарлеруа та Льєж. Жодної вибухівки або зброї виявлено не було. Четверо підозрюваних перебували у контакті одне з одним, та, ймовірно, готувалися до здійснення атаки.

Відомо, що підлітків підпадають під юрисдикцію місцевих органів нагляду у містах, де вони були затримані. Доросла людина, яка постійно проживає у Льєжі, постане перед судовим розслідуванням у Брюсселі.

У виданні зазначають, що бельгійське національне бюро із оцінки загроз OCAM протягом 2023 року зафіксувало значне, на 41 відсоток, зростання загрози тероризму та екстремізму в країні. Протягом минулого року правоохоронці країни отримали 332 сигнали про можливі напади та акти насильства, тоді як у 2022 році їхня кількість становила «лише» 236 сигналів. Таке зростання радикалізму, за повідомленням, пояснюється терористичною атакою на Ізраїль та війною в Газі, що стала її наслідком.

Нагадаємо, У Дніпрі затримано зрадника, який допомагав рашистам виявити радіолокаційні станції ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next