На Одещині викрили шахраїв, які продавали неіснуючи дрони і авто для ЗСУ

На Одещині викрили шахраїв, які продавали неіснуючи дрони і авто для ЗСУ

В Одеській області оперативники кіберполіції викрили двох зловмисників, які привласнювали кошти громадян під приводом продажу квадрокоптерів та пригону автомобілів з-за кордону на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє Департамент Кіберполіції України.

Зазначається, що відповідні оголошення вони розміщували на популярному в Україні торговельному онлайн-майданчику.

Один із підозрюваних підшукував банківські картки дронів і продавав їх своєму спільнику за криптовалюту в еквіваленті 200 доларів. Останній надавав потерпілим реквізити придбаних карток для внесення передплати за неіснуючий товар або транспортування автомобілів, - ідеться у повідомленні.

З метою конспірації незаконно отриманні гроші виводилися на підконтрольні фігурантам криптовалютні гаманці, і лише після цього – на їхні банківські рахунки.

Поліцейські провели сім обшуків за місцями мешкання та реєстрації фігурантів. Вилучили компʼютерну техніку, смартфони, банківські та сім-картки, а також майже 40 тисяч гривень. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені кошти.

Двох учасників схеми затримали та повідомили про підозру (шахрайство) за ч. 3 ст. 190, а одному з них - ще за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Останньому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 19 млн грн.

Клопотання про поміщення під варту його спільника направлено на розгляд суду.

Підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Повне коло потерпілих та загальна сума збитків встановлюються.

Нагадаємо, Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та родинам полеглих воїнів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Loading...
Load next