Фінський суд визнав французького бізнесмена винним у порушенні санкцій проти РФ

Фінський суд визнав французького бізнесмена винним у порушенні санкцій проти РФ

Суд у Фінляндії визнав французького виконавчого директора двох фінських компаній винним Габріеля Теміна в експорті військового обладнання до Казахстану через Росію та в порушенні санкцій, встановлених Європейським Союзом.

Про це повідомляє Reuters.

Окружний суд Іта-Уусімаа призначив Габріелю Теміну, громадянину Франції, який народився в Естонії, дев’ять місяців умовного тюремного ув’язнення.

В суді зазначають, що як виконавчий директор двох зареєстрованих у Фінляндії транспортних агентських компаній, Siberica Ltd і Luminor Ltd, Темін відповідав за операції, які включали торгівлю тайванським обладнанням для блокування безпілотників у Казахстан. 44-річний Темін заперечує звинувачення.

Суд заявив, що переговори між Теміним і клієнтами в Telegram, представлені прокурором у суді, не є достатніми доказами, щоб довести, що кінцевим пунктом призначення  була б Росія, а не Казахстан, але на експорт військового обладнання у будь-якому випадку потрібен був дозвіл.

Темін заявив у суді, що він замовляв обладнання для блокування дронів вартістю 385 000 євро через Інтернет у тайванської компанії Drones Vision двічі у 2023 році на запит клієнта Bassire Group, не знаючи, що він замовляє оборонне обладнання, яке потребує експорту. 

Проте Теміна також звинувачують у 31 випадку порушення правил експорту оборонного обладнання, включаючи випадок, у якому фінська митниця підозрювала, що майже 3500 безпілотників, експортованих Temin і Luminor, опинилися в Росії, а не в Туреччині, яка вказувалася як пункт призначення.

З 31 справи прокурор закрив чотири, тоді як суд визнав Теміна винним у двох і відхилив 25, включаючи справу про безпілотники через відсутність доказів.

Нагадаємо, Канада попередила своїх громадян про можливі теракти в РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next