Україна долучиться до проєкту "Європейського гаманця цифрової ідентифікації"

Україна долучиться до проєкту "Європейського гаманця цифрової ідентифікації"

Україна долучиться до проєкту "Європейського гаманця цифрової ідентифікації". 

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У ЄС проголосували за створення Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI). Держави-учасники консорціуму POTENTIAL повинні представити свої національні гаманці ЄС протягом двох років, а тестування прототипів має завершитися до квітня 2025 року. Україна - єдина країна в складі консорціуму, яка наразі не є членом ЄС, але вже активно бере участь у процесі формування майбутньої електронної ідентифікації в ЄС. Команда Мінцифри бере участь у пілотному проекті ЄС, де тестуватимуть транскордонну взаємодію "Дії", - зазначає віцепрем'єр-міністр. 

Український цифровий гаманець - це "Дія". Після запуску пілоту в ЄС українці зможуть використовувати там "Дію", а європейці - свої цифрові гаманці в Україні. Із цифровим гаманцем можна буде онлайн зручно й безпечно відкривати банківський рахунок, мати постійний доступ до водійських посвідчень у телефоні, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти, - повідомляє Федоров.

За його словами, Єврокомісія до кінця першого кварталу цього року має опублікувати уніфіковані вимоги для гаманців EUDI.

"Дія" реалізувала більшість функцій EUDI задовго до презентації пропозиції Єврокомісії. Наступне завдання - досягти визнання в ЄС, - підкреслив віцепрем'єр-міністр.

Нагадаємо, На Миколаївщині повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в будинок односельця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів До 4500 грн за послугу: у Києві головлікарю оголосили підозру у підробці COVID-сертифікатів
У Києві оголосили про підозру головлікарю лікарні через підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.
Loading...
Load next