Генпрокурор Швейцарії відкрив кримінальне провадження а порушення санкцій проти рф

Генпрокурор Швейцарії відкрив кримінальне провадження а порушення санкцій проти рф

Генеральний прокурор Швейцарії відкрив кримінальне провадження щодо порушення санкційного режиму проти Росії з боку неназваної компанії.

Про це повідомляє Financial Times.

У Генпрокуратурі заявили, що компанія порушила швейцарські правила щодо дотримання санкційного режиму проти РФ, використовуючи дочірні компанії за кордоном.

При цьому не вказано, в якому секторі працює компанія.

Зазначається, що генеральний прокурор взявся за справу після того, як Державний секретаріат з економічних питань (SECO), який відповідає за дотримання санкційного режиму в країні, звернувся до нього з проханням порушити кримінальне провадження.

Речниця генпрокурора Лінда фон Бург зауважила, що у той час як SECO відповідає за дотримання санкційного режиму, генеральний прокурор може порушити кримінальне провадження, «якщо значимість правопорушення виправдовує такий крок».

SECO також звернувся до Генпрокурора з проханням порушити кримінальне провадження проти іншої компанії з аналогічних причин, але генеральний прокурор відхилив це прохання, постановивши, що це не є «особливо значимою справою».

Федеральна прокуратура взяла до розгляду одне з цих проваджень і відмовилася взяти друге, - додала фон Бург.

Юрист Патрік Еберхардт із фірми Eversheds Sutherland у Женеві заявив, що це рішення стало «поворотним моментом» у застосуванні санкцій у Швейцарії.

По-перше, влада Швейцарії сигналізує ринку, що вони не терплять обходу санкцій через дочірні компанії в таких місцях, як Дубай. По-друге, передавши справу федеральному прокурору, SECO також сигналізує, що вимагає значного покарання (за порушення закону – ред.), можливо, навіть тюремного ув’язнення, - сказав він.

Нагадаємо, На розмінування правого берега Херсонщини піде два роки — ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next