Російська влада блокує евакуацію цивільних із Бєлгородської області - ГУР

Російська влада блокує евакуацію цивільних із Бєлгородської області - ГУР

Російська влада блокує евакуацію жителів із Бєлгородської області, де тривають бойові дії.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Ми можемо підтвердити цю інформацію. Сьогодні протягом дня публічно ми отримали, зокрема, низку перехоплень - як розмов між силовиками, так і розмов місцевих мешканців, які констатують, що транспортні вузли оточені силовиками, стоять блокпости, є погрози штрафними санкціями, звільненням з роботи, ‒ сказав він. 

Юсов підкреслив, що російська влада намагається вчергове використовувати мирних жителів, своїх же співгромадян, як живий щит для того, щоб захищати російський терористичний режим. 

 І це те, що сьогодні доведено і оприлюднено. Разом з тим є інформація і факти, що принаймні в декількох населених пунктах евакуація таки триває, зокрема, йдеться про Гайворон, - додав Юсов.

Нагадаємо, Курська і Бєлгородська області РФ зараз є територією активних бойових дій - Юсов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next