У березні РФ майже 2000 разів обстріляла прикордоння Сумщини, Харківщини і Чернігівщини

У березні РФ майже 2000 разів обстріляла прикордоння Сумщини, Харківщини і Чернігівщини

З початку березня ворог здійснив близько 2 тисяч обстрілів прикордонних територій Сумщини, Харківщини та Чернігівщини.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Кордон з країною-агресором досить непростий, і в першу чергу через обстріли, які здійснює Росія щоденно, завдаючи удари і по Сумській області, і по Чернігівській, і по Харківській. Лише з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано разом з іншими складовими Сил оборони близько 2 тисяч обстрілів, які здійснила Росія, застосовуючи різноманітне озброєння. І найбільше обстрілів припадає на Харківщину і Сумщину, ‒ заявив Демченко.

ДПСУ і Сили оборони продовжують фіксувати спроби заходу ворожих ДРГ на територію України. Найбільше таких випадків стосувалося Сумського напрямку.

Кілька днів тому одразу три ворожі ДРГ були викриті на різних напрямках по Сумщині. І викривалися вони спільно усіма складовими Сил оборони. Для викриття ворожих ДРГ також застосовуються і технічні засоби, зокрема безпілотники. Близько тижня тому також фіксувалися спроби заходу ДРГ по Сумщині, і по ній одразу відкривався вогонь, ‒ додав речник ДПСУ.

Нагадаємо, Кабмін виділив 5 млрд грн на покупку дронів для Сил оборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Бойовики РФ на Донбасі обстріляли Водяне (фото) Бойовики РФ на Донбасі обстріляли Водяне (фото)
З початку цієї доби, 26 квітня, було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Loading...
Load next