Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

Запроваджується нова форма навчання і процедура отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків: відтепер отримати звання молодшого лейтенанта можна лише за 40 днів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Новий формат перепідготовки медиків, які служать в ЗСУ, передбачає можливість навчання за змішаною формою: теоретична частина онлайн і 18 днів практичної частини офлайн в академії.

Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді, – заявила Калмикова.

За її словами, нова і більш гнучка форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача медичних сил ЗСУ – для медпрацівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

Наразі очні курси пройшли 118 мобілізованих медиків. Водночас цивільні лікарі, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів.

За чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах. Наступний курс навчання стартує 8 квітня. Подати заявку для запису на курси можна на email: [email protected].

Нагадаємо, Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото) У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото)
Внаслідок обстрілів, які відбулись 15 липня, з боку російських бойовиків було поранено двох українських військовослужбовців. Серед них був і Олександр, який отримав 80% опіків тіла.
Loading...
Load next