Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Російські окупанти не можуть собі дозволити повністю залишити акваторію Чорного моря, тому намагаються посилити своє озброєння для протидії українським дронам.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Звісно, залишити повністю акваторію вони дозволити собі не можуть і будуть якісь дії впроваджувати. Наприклад, вони можуть спробувати встановити якесь додаткове обладнання для радіолокації, для того, щоб виявляти ті самі дрони. Наприклад, вони можуть посилити повітряну компоненту, частіше вилітати в море на гелікоптерах або на патрульних літаках, які не швидкі. І просто візуально шукати, спостерігати в морі, як «діди» у Другу світову, вишукувати ці дрони, - зазначив він.

За словами Плетенчука, фактично в акваторії Чорного моря постійно присутня якась російська авіація. "Зазвичай це реактивні літаки або іранські моджахери, які ведуть розвідку". Для ударів по території України ворогу не обов’язково виводити кораблі в море, вони можуть завдавати ракетних ударів з берегів тимчасово окупованого Криму.

Тому небезпека присутня постійно і ігнорувати тривоги не треба, - наголосив речник.

Відповідаючи на запитання, як російське командування намагається зберегти свій особовий склад на кораблях, Плетенчук зазначив, що для них людські життя не мають значення. Крім того, знищення корабля більш пріоритетна ціль, ніж ураження особового складу.

Якщо, наприклад, знищується корабель, то не важливо, є там особовий склад чи ні, він вже такої користі окупанту не принесе, - зазначив речник.

Нагадаємо, ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом путіна ‒ Юсов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next