В Австрії працюють понад 100 російських шпигунів під дипломатичним прикриттям - ЗМІ

В Австрії працюють понад 100 російських шпигунів під дипломатичним прикриттям - ЗМІ

Щонайменше 100 із 250-300 російських дипломатів в Австрії можуть бути співробітниками російських спецслужб, які працюють в країні під дипломатичним прикриттям.

Про це повідомляє VSquare з посиланням на заяву очільника розвідки однієї з центральноєвропейських країн.

На початку березня керівник розвідки однієї з центральноєвропейських країн на закритій нараді повідомив урядовцям, що приблизно 100 із 250-300 російських дипломатичних працівників, які знаходяться в Австрії, підозрюються в тому, що вони є агентами під прикриттям та працюють на російські спецслужби - СЗР, ФСБ і ГРУ, - йдеться у матеріалі.

Як зазначає Паньї, цю інформацію йому також "підтвердили численні урядовці та експерти з питань безпеки, деякі з яких мають зв'язки з розвідувальними органами своїх країн".

Австрійський урядовець повідомив журналісту, що, за їхніми підрахунками, в посольстві Росії у Відні, постійних представництвах Росії при ОБСЄ та ООН, а також в місії з питань роззброєння працюють щонайменше 252 російських дипломатичних працівники – дипломати плюс технічний та адміністративний персонал. Водночас це число не включає вчителів російських шкіл в Австрії, які також користуються певним рівнем дипломатичного імунітету. Крім того, ще є дружини дипломатів, які також користуються дипломатичним імунітетом.

За словами урядовця однієї з центральноєвропейських країн, після масової висилки російських дипломатів в останні роки російська розвідка все частіше доручає цим російським вчителям, а також членам сімей дипломатів, що залишилися, збирати розвідувальну інформацію, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що справжня проблема з великою кількістю російських шпигунів під дипломатичним прикриттям у Відні полягає в тому, що "багато з них перебувають там офіційно, але насправді шпигують проти сусідніх країн". Зокрема, журналіст-розслідувач вказує на те, що, наприклад, "Словаччина знає, що деякі з російських дипломатів в Австрії їздять на роботу до їхньої країни, щоб шпигувати".

Це також є причиною того, що чеські дипломати послідовно намагаються проштовхнути свою ініціативу щодо обмеження вільного пересування росіян у межах Шенгенської зони, про що я також писав раніше. Головними противниками чеської ініціативи залишаються Австрія, Німеччина та Італія. Однак на Австрію посилюється тиск, щоб вона зробила щось з російським шпигунським гніздом, яке вона досі приймає у себе, - заявив журналіст.

Він нагадав, що у березні австрійський уряд вислав двох російських дипломатів за дії, "несумісні з їхнім дипломатичним статусом". Офіційно не було розголошено жодних подробиць щодо типу та мети їхньої шпигунської діяльності. Водночас австрійський урядовець повідомив розслідувачу, що "шпигунство стосувалося Австрії та інших країн з території Австрії".

Нагадаємо, Російська нафта нарешті відчуває тиск санкцій - Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next