Угорщина допоможе Україні з проведенням ДНК-експертиз щодо загиблих у війні

Угорщина допоможе Україні з проведенням ДНК-експертиз щодо загиблих у війні

Угорські правоохоронці допоможуть поліції України з проведенням ДНК-досліджень. Мова йде про встановлення осіб, які загинули під час війни.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Такої домовленності було досягнуто під час зустрічі голови Нацполіції України Івана Вигівського з угорським колегою Яношем Балогом.

Керівники відомств обох країн обговорили питання подальшої співпраці та взаємодії - щодо протидії нелегальному обігу зброї, наркотрафіку, організованій злочинності, а також щодо майбутньої допомоги Угорщини у напрямку проведення ДНК-досліджень під час встановлення осіб загиблих в результаті воєнних злочинів росіян, ‒ зазначається в прес-релізі зустрічі.

Крім того, на сайті додали, що основний напрямок допомоги Угорщини Україні по лінії поліції є вибухотехнічна безпека. Зокрема, українські вибухотехніки взяли участь у 12 курсах та тренінгах за тематикою знешкодження вибухонебезпечних предметів, використання роботизованих безпілотних комплексів та протидії радіаційній, хімічній та біологічній загрозам.

Також у Будапешті для поліцейських України були проведені курси з підводного розмінування. Також надане необхідне обладнання та екіпірування для розмінування ворожих пасток.

Сьогодні поліцейські окрім своїх звичайних поліцейських функцій, в умовах воєнного стану отримали ще нові, непритаманні поліції завдання. Йдеться про участь у бойових діях, стабілізаційних заходах, евакуації, розслідуванні воєнних злочинів та ідентифікації невстановлених тіл громадян. Для нас зараз важлива уся допомога та підтримка, яку можуть надати нам партнери в забезпеченні діяльності наших підрозділів, ‒ зазначив Іван Вигівський.

Нагадаємо, В Міноборони створили новий Департамент планування тилового забезпечення

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next