Спроба окупантів запустити ЗАЕС загрожує аварією – Держатомрегулювання

Спроба окупантів запустити ЗАЕС загрожує аварією – Держатомрегулювання

Якщо російські окупанти спробують запустити Запорізьку АЕС у роботу, це може призвести до аварії з радіаційними наслідками, які матимуть транскордонний характер.

Про це на зустрічі з очільником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі сказав голова Держатомрегулювання Олег Коріков, передає пресслужба українського відомства.

За словами Корікова, можливі спроби окупантів запустити енергоблоки ЗАЕС для виробництва електроенергії повністю суперечитимуть умовам ліцензії, нормам і правилам з ядерної та радіаційної безпеки.

Ми чудово розуміємо, що системи безпеки та обладнання окупованої Запорізької АЕС зараз далеко не в найкращому стані. Понад два роки військової окупації, відсутність належного технічного обслуговування та ремонтів, некомпетентний і нелегітимний персонал призвели до суттєвої деградації ядерної та радіаційної безпеки, відсутності спроможності аварійного реагування, - сказав голова Держатомрегулювання й підкреслив, що будь-які спроби відновити зараз на ЗАЕС виробництво електроенергії є черговим цинічним шантажем із боку російських окупантів.

Коріков наголосив, що безпечна експлуатація станції можлива лише після її демілітаризації й повернення під контроль України.

Нагадаємо, У Європолі стався масштабний витік конфіденційних даних - Politico

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Loading...
Load next