Після атак українських дронів на НПЗ рф збільшує імпорт бензину з Білорусі - Reuters

Після атак українських дронів на НПЗ рф збільшує імпорт бензину з Білорусі - Reuters

Росія збільшила імпорт бензину з Білорусі в березні, щоб усунути ризик дефіциту на внутрішньому ринку через атаки безпілотників на НПЗ та позапланові ремонти на російських заводах.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на чотирьох співрозмовників у галузі.

Зазвичай Росія є експортером палива та його постачальником на міжнародні ринки, але збій російської нафтопереробки змусив нафтові компанії імпортувати бензин.

Росія вже заборонила експорт бензину з 1 березня, щоб спробувати забезпечити достатньо палива для внутрішнього ринку після неодноразових атак українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи з початку року.

Росія зазвичай імпортує дуже невелику кількість палива з Білорусі, хоча вона зверталася до офіційного Мінська в серпні-жовтні минулого року, коли зіткнулася з дефіцитом палива, що призвело до стрімкого зростання цін на бензин і чергової заборони на експорт нафтопродуктів.

Цього року Росія знову збільшила імпорт бензину з Білорусі й у першій половині березня він досяг майже 3 тис. тонн.

У лютому Росія імпортувала 590 тонн, а в січні поставок з Білорусі не було. Два джерела в галузі заявили, що обговорення щодо подальшого імпорту відбуваються між урядами РФ і Білорусі та нафтовими компаніями.

Один зі співрозмовників стверджує, що ці переговори є складними, оскільки Білорусь надає пріоритет експорту свого палива на міжнародні ринки. У відповідь російські нафтові компанії можуть збільшити поставки нафти на білоруські НПЗ в обмін на додаткові нафтопродукти для постачання в Росію.

Білорусь переважно експортує свої нафтопродукти через російські балтійські порти на міжнародні ринки за довгостроковими транзитними угодами між державами.

Нагадаємо, Міноборони Польщі оголосило про звільнення генерал-лейтенанта, причетного до підготовки ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next