Україна отримає партію обладнання для розмінування від Великої Британії

Україна отримає партію обладнання для розмінування від Великої Британії

Велика Британія уклала контракт із компанією Pearson Engineering щодо ремонту обладнання для розмінування, яке потім буде передане Україні.

Про це в соцмережі Х повідомила компанія Defence Equipment & Support (DE&S), яка входить до структур британського Міноборони.

У компанії зауважили, що Україна є найбільш замінованою країною у світі. Тому DE&S уклала контракт із компанією Pearson Engineering для постачання обладнання для розмінування.

Техніка передана армією Сполученого Королівства, а Pearson Engineering має її відремонтувати.

На сайті Pearson Engineering зазначається, що укладена угода є частиною оголошеного в жовтні пакета допомоги із розмінування на суму 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Контракт включає постачання багатоцільових автомобільних інтерфейсів, які дозволяить бронетехніці в Україні використовувати відремонтовані протимінні плуги.

Автомобільні інтерфейси дозволять українському бронетанковому парку брати на озброєння різноманітну наземну техніку, призначену для подолання різних типів перешкод. Зокрема, Україна отримає дистанційно керовані машини розмінування MW370, призначені для знешкодження боєприпасів та прокладання безпечних маршрутів на великих ділянках цивільної території, а також мінні котки, за допомогою яких здійснюється захист від мін та саморобних вибухових пристроїв (СВП).

До обладнання додаються комплексні пакети запасних частин та засобів техобслуговування.

Нагадаємо, Медзаклади України отримають ще 50 генераторів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео) Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)
Затриманий (за паспортом Андрій Косяк) – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Loading...
Load next