Близько 25% території України забруднені мінами

Близько 25% території України забруднені мінами

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок повномасштабного вторгнення РФ станом на зараз близько 25% території України забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами.

Міністр зазначив, що найбільш щільно заміновані деокуповані регіони. Власне стабілізаційні заходи там починаються саме із розмінування, повідомляє МВС.

За його словами, першочергово очищуються населені пункти.

Щоб якомога швидше повернути туди органи влади, відновити роботу підприємств, діяльність об’єктів критичної інфраструктури тощо. Також в пріоритеті сільськогосподарські землі, – наголосив очільник МВС.

Він зазначив, що чим довше триває окупація населеного пункту, тим масивнішим є мінування.

Відповідаючи на питання про пріоритетність розмінування, Ігор Клименко сказав, що це складне питання, особливо у прифронтових регіонах.

От очистимо ми якийсь населений пункт, визначимо його безпечним, а потім знову обстріл. І все, починаємо спочатку. Тому тут багато умовностей зараз. Тим паче, що досі знаходимо в землі снаряди ще Другої світової, – пояснив Ігор Клименко. 

Нагадаємо, Росіяни можуть "мобілізувати" 50 тис. людей на ТОТ Запорізької області, - Федоров

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Заворушення в центрі Києва: тисячі "тітушок" мали влаштувати бійки з підпалом автомобілів та шин (оновлено) Заворушення в центрі Києва: тисячі "тітушок" мали влаштувати бійки з підпалом автомобілів та шин (оновлено)
Відомо, що організатори мали досвід роботи в правоохоронних органах і могли бути пов'язані із спецслужбами Росії.
Бойовики все частіше підриваються на власних мінах – розвідка Бойовики все частіше підриваються на власних мінах – розвідка
Головне управління розвідки України інформує про часті випадки таких ситуацій.
$70 тисяч за дитину: в одній із клінік Києва викрили схему продажу немовлят за кордон (відео) $70 тисяч за дитину: в одній із клінік Києва викрили схему продажу немовлят за кордон (відео)
Одну із київських клінік викрили на продажі новонароджених під виглядом сурогатного материнства. Одна дитина коштувала $70 тисяч доларів.
Loading...
Load next