Внаслідок останніх атак по енергосистемі ДТЕК зазнав суттєвих пошкоджень - WP

Внаслідок останніх атак по енергосистемі ДТЕК зазнав суттєвих пошкоджень - WP

Внаслідок останніх атак по енергосистемі енергооб'єкти ДТЕК зазнали суттєвих пошкоджень і на їх відновлення може знадобитися багато місяців.

Про це повідомляє The Washington Post.

Іржавий та розплавлений метал, а також купи попелу залишились від диспетчерської на електростанції, яку росія атакувала минулого місяця знищивши обладнання та спровокувавши масову пожежу. Через це ТЕС призупинила свою роботу на невизначений термін, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через останні удари по енергосистемі було завдано суттєвих пошкоджень енергетичним об'єктам і навіть з належними запасами обладнання ліквідація пошкоджень може зайняти багато місяців.

The Washington Post наголошує, що такі атаки Україні майже неможливо відбити, бо їй не вистачає протиповітряної оборони. Водночас труднощі з захистом неба створюють додаткові проблеми у відновленні ключових енергетичних об’єктів, які дуже важливі для підтримки енергосистеми.

Американські журналісти додали, що з обстрілів минулої зими ДТЕК відновив роботу пошкоджених енергоблоків, але внаслідок останніх атак більшість з них було зруйновано.

Нагадаємо, Після удару по заводу з виробництва "Шахедів" у Татарстані є значні руйнування - ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next