У Чорному морі за березень загинули 130 дельфінів

У Чорному морі за березень загинули 130 дельфінів

У Чорному морі за березень 2024 року загинуло 130 чорноморських китоподібних. Їхні тіла виявили біля берегів Краснодарського краю. 

Про це повідомив директор науково-дослідного відділу національного природоохоронного парку «Тузлівські лимани», доктор біологічних наук Іван Русев.

Також за цей період кілька десятків тіл дельфінів знайшли на різних берегах тимчасово окупованого Криму та в бухтах Севастополя.

На днях я писав, що у воєнному березні 2024 року вже загинуло багато дельфінів у бухтах Севастополя, і їх викидало на різні береги окупованого Криму. Серед виявлених були і контужені тварини з симптомами ураження сонарами. Причому багато серед загиблих - дельфіни виду білобочка. Але зараз ми отримали жахливу інформацію про масштабну загибель дельфінів – ще 130 (!) тільки за березень 2024 р., тіла яких було знайдено біля різних берегів Краснодарського краю - Сочі, Новоросійська та інше, - заявив Русев.

За його словами, декілька тіл дельфінів також знайшли на берегах Болгарії.

Еколог зауважив, що така жахлива ситуація з дельфінами тільки за березень воєнного року є підтвердженням того факту, що активність ворожих сонарів субмарин і надводних човнів у тій частині Чорного моря - як біля Криму, так і біля Новоросійська, Сочі - є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських китоподібних.

Військовий флот РФ зосереджений у тих водах і постійно чатує, використовуючи сонарні пристрої, які вбивають морських ссавців, - додав він.

Русев зауважив, що до початку війни викиди дельфінів на берег у березні були дуже рідкісним явищем. А зараз, під час війни і впливу військового фактору російських загарбників, за оцінками спеціалістів, реальна кількість загиблих у 2024 році становить уже декілька тисяч тварин, з урахуванням того факту, що море викидає тільки 5% загиблих тіл.

Водночас він уточнив, що з середини 2022 року вже немає надводної і підводної техніки російських військових в акваторії Північно-Західної частини Чорного моря та біля берегів Національного природного парку «Тузлівські лимани». Протягом пів року тоді сотні тіл чорноморських китоподібних викидало на берег.

Нагадаємо, Співпраця зі спецслужбами РФ: Чехія планує депортувати члена російської діаспори

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next