Допомагав втікати чоловікам з України: у Молдові засудили мешканця прикордонного міста

Допомагав втікати чоловікам з України: у Молдові засудили мешканця прикордонного міста

У Молдові оголосили вирок мешканцю прикордонного міста Бессарабка за те, що він навесні 2022 року за гроші допоміг чотирьом українцям призовного віку потрапити у Молдову.

Про це повідомляє Newsmaker.

Прокуратура з боротьби з організованою злочинністю та особливих справ 9 квітня повідомила про винесений вирок щодо мешканця Бессарабки, якого навесні 2022 року впіймали на організації нелегального в’їзду до Молдови для чотирьох українців призовного віку.

За висновками слідства, у березні 2022 року він разом зі спільниками зустрів на кордоні у Тараклійському районі чотирьох громадян України, які незаконно перетнули кордон. Їх помітив патруль прикордонників. 

На допиті молдованин виправдовувався тим, що діяв з ініціативи своєї дружини з України, яка заохочувала його допомогти таким біженцям. Проте затримані українці розповіли, що заплатили йому за посередницькі послуги по 1700 доларів з кожного.

Суд у Кагулі засудив чоловіка до умовного терміну у чотири роки позбавлення волі та штрафу у розмірі 30 тисяч леїв (понад 250 тисяч гривень).

Прокурори вимагали п'яти років реального терміну, аргументуючи це тим, що чоловік вже попадався на незаконному перетині кордону, крадіжках і керуванні авто у нетверезому стані.  

Нагадаємо, В Україні і Польщі пройшли обшуки щодо закупівлі зброї по завищеним цінам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next