Трипільська ТЕС не отримувала з держбюджету 9,7 млрд грн на захисні споруди – Центренерго

Трипільська ТЕС не отримувала з держбюджету 9,7 млрд грн на захисні споруди – Центренерго

Компанія Центренерго спростувала фейк про те, що Трипільська ТЕС нібито отримала з держбюджету 9,7 млрд грн для облаштування захисту від ворожих ракет і дронів.

Про це повідомляє пресслужба держкомпанії.

Власними силами компанія на 100% виконала фізичний захист першого рівня критично важливих елементів наших ТЕС. Про що ми повідомляли й раніше. Цей захист рятує від осколкових уражень, а не від прямих влучань ракет. Повністю захистити потужності лише цим неможливо, - заявили в Центренерго.

Також у компанії додали, що, на жаль, ворог став бити прицільно, саме по обладнанню, яке відновлюється роками і яке не заховаєш у бетон і мішки з піском.

У компанії заявили, що фейки про отримання коштів із держбюджету на фізичний захист ТЕС у мережі поширюють для дискредитації держави й для того, аби посіяти паніку та зневіру серед населення. Насправді ж, за повідомленням Центренерго, уряд торік виділив додаткові 9,7 млрд грн на захист критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору.

Тобто усього паливно-енергетичного сектору, а не лише Трипільської ТЕС, - підкреслили у компанії.

Нагадаємо, Укрзалізниця у травні розпочне будівництво євроколії Чоп-Ужгород

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next