Вихваляння ухилянтів: рф проводить чергову інформаційну операцію проти України

Вихваляння ухилянтів: рф проводить чергову інформаційну операцію проти України

Ворог проводить інформаційну операцію на тему ухилянтів, щоб розколоти українське суспільство.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, останнім часом у соціальних мережах, зокрема у ТікТоку, масово з’являються відео, зняті нібито українськими чоловіками, які перебувають за кордоном на відпочинку й називають себе "ухилянтами". Подібний контент швидко набирає перегляди та коментарі аудиторії. Дискусії під цими відео просувають їх у тренди.

Водночас для такого контенту були створені "народні" пісні, у текстах яких завжди простежується основний меседж – вихваляння ухилянтів.

В ГУР наголосили, що синхронність появи численних пісень і відео, що героїзують чоловіків, котрі відмовляються стати на захист власної країни, анонімність їхніх авторів і просування цього контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

Вказана ІПСО – класична технологія розколу суспільства, коли з одного боку є "оборонці", а є "ухилянти". Мета таких дій ворога – зірвати мобілізацію, збільшити напругу в суспільстві через внутрішнє протистояння, – зазначили в управлінні.

У розвідці застерігають: ворожа пропаганда не припиняє спроб підірвати єдність українського суспільства й будь-якими методами дискредитувати образ захисників України.

Громадян закликають критично ставитися до інформації з анонімних джерел та завжди памʼятати, що можливість жити й, зокрема, споживати різноманітний контент у соцмережах є лише завдяки Силам оборони.

Нагадаємо, Атака дронів: рф змогла швидко відремонтувати деякі з ключових НПЗ - Reuters

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next