Росія вивела з ладу вісім танків Abrams за два місяці в Україні

Росія вивела з ладу вісім танків Abrams за два місяці в Україні

На полях бою в Україні ударні дрони все частіше виводять з ладу танки. Це може значно змінити їхню роль у майбутніх військових конфліктах.

Про це повідомило видання The New York Times.

За останні два місяці, за словами високопоставленого американського чиновника, російські сили знищили п’ять з 31 танка M1 Abrams, наданих Пентагоном Україні минулої осені. Щонайменше три інші танки були пошкоджені з моменту їх введення на передову на початку цього року, — зазначили в виданні.

Згідно з інформацією Oryx, не менше 30 одиниць  німецьких танків Leopard також були знищені в Україні. Тим не менш, танк Abrams вважається одним з найпотужніших у світі.

Те, що його легше знищити безпілотниками, ніж деякі чиновники та експерти спочатку припускали, показує, що "ще один спосіб конфлікту в Україні змінює саму природу сучасної війни, — стверджує військовий експерт.

Танки, незважаючи на свою броню, мають вразливі місця, особливо на даху, в задній частині двигуна та в проміжку між корпусом та баштою. Раніше проти танків використовували міни, саморобні вибухові пристрої, гранатомети та протитанкові ракети, які були ефективними в ураженні танків зверху. На початку війни в Україні ці засоби мали успіх у 90% випадків.

Сучасні дрони, які використовуються проти танків в Україні, є ще точнішими та можуть цілитися у найбільш вразливі частини танків. У деяких випадках дрони FPV використовували для добивання вже пошкоджених танків, щоб унеможливити їх евакуацію та ремонт.

Залежно від розміру і технологічної складності безпілотники можуть коштувати всього 500 доларів — незначна сума для знищення танка Abrams вартістю 10 мільйонів доларів, — зазначає NYT.

Нагадаємо, Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next