У ISW та ПС заявили, що російські війська посилять інтенсивність атак перед прибуттям допомоги із США

У ISW та ПС заявили, що російські війська посилять інтенсивність атак перед прибуттям допомоги із США

Російські війська, ймовірно, посилять атаки на фронті, використовуючи час до прибуття військової допомоги із США.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація на фронті, ймовірно, продовжить погіршуватися, якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися “часовим вікном” до прибуття нової допомоги від США. Українські війська можуть зазнати додаткових невдач найближчими тижнями, — зазначають аналітики.

Втім, вони також наголошують, що прибуття допомоги від США дозволить Україні стабілізувати ситуацію на фронті й, імовірно, ЗСУ зможуть призупинити поточний наступ армії РФ, якщо допомога надійде швидко.

Аналітики ISW також зазначають, що російські війська досягли лише тактичних успіхів протягом останніх шести місяців через погіршення ситуації з озброєнням в України, і навряд чи їм вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту.

Російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів, зосереджуючись на тих ділянках фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною, зокрема на захід від Авдіївки, або ділянках фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно-важливих об’єкта, наприклад, біля Часового Яру, — додають в ISW.

Водночас в Інституті вивчення війни зазначають, що російські війська можуть посилити атаки ракетами та безпілотниками по об’єктах енергетичної інфраструктури або також бити по транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту.

У Повітряних силах ЗСУ також заявили, що Росія, ймовірно, максимально збільшить інтенсивність ударів по території України, до прибуття допомоги із США.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Намагатимуться “вибити” енергетичну, критичну інфраструктуру, наскільки це можливо. Однак ми маємо розуміти, що деякі ракети ворогу доводиться буквально з конвеєра випускати та вже застосовувати по нашій території. Звісно, що все це продовжується, і, власне, до постачання  систем ППО різних типів і F-16 нам треба триматися й відбивати ці атаки, — наголосив він.

Нагадаємо, Палата представників США підтримала законопроєкт допомоги Ізраїлю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next