Німеччина шукає додаткові ППО для України - Politico

Німеччина шукає додаткові ППО для України - Politico

Уряд Німеччини заявив, що вже веде переговори з іншими країнами щодо нових зобов'язань з протиповітряної оборони для України.

Про це повідомляє Politico.

Міністри закордонних справ і оборони Німеччини минулого тижня виступили з ініціативою "Негайні дії з протиповітряної оборони" (IAAD), у рамках якої вони надіслали листа союзникам із закликом до урядів знайти та профінансувати більше систем протиповітряної оборони для України.

Росія намагається знищити Одесу, економічний центр України, її промисловий і технологічний центр. Ми маємо допомогти Україні захиститися від цього вбивчого нападу, - йдеться в листі, надісланому союзникам міністром закордонних справ Німеччини Аннеленою Бербок і міністром оборони Борисом Пісторіусом.

Згодом Німеччина заявила, що деякі країни вже висловили зацікавленість цією ініціативою.Згідно з повідомленням німецького оборонного відомства, наразі Данія та Нідерланди ведуть переговори про фінансову підтримку IAAD. 

Кілька інших партнерів також погодилися інтенсивно вивчити, чи можуть вони також постачати системи або надавати ресурси, - додали в міністерстві.

На додаток до ракетних комплексів Patriot, німецька ініціатива охоплює альтернативні варіанти місцевого виробництва, такі як SAMP/T, NASAMS, HAWK, IRIS-T або системи протиповітряної оборони С-300.

Нагадаємо, Командир "Азову" Редіс нагородив військових на позиціях у Серебрянському лісництві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів
У деяких районах міста пожежа.
Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети
Йдеться про Волинську, Рівненську та Дніпропетровську області.
Loading...
Load next