Роботизовані дрони вже впроваджують в окремих батальйонах

Роботизовані дрони вже впроваджують в окремих батальйонах

Заступник головнокомандувача Збройних сил України полковник Вадим Сухаревський заявив, що життя українських військових є важливішим, тому на рівні окремих батальйонів вже впроваджують роботизовані системи та дрони.

Про це йшлося під час першого щорічного Міжнародного академічного форуму “Воєнні інновації в сучасних війнах”, який відбувся у Києві під патронатом головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, передає Міністерство оборони України.

У панельній дискусії на тему “Війна дронів: еволюція сучасних трендів” також взяла участь заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко та представники українських та іноземних виробництв безпілотників, які мають досвід співпраці з Міноборони та Генеральним штабом ЗСУ.

За словами Черногоренко, “ми будуємо тісну взаємодію між військовими, розробниками, підприємствами та дослідниками, оскільки розуміємо, що наша головна мета – це технологічна перевага над ворогом”.

У межах Коаліції дронів ми маємо домовленості з партнерами про тестування їхніх виробів на полі бою та зворотний зв’язок. Участь в Коаліції – не лише пряма допомога українському війську, а і внесок у загальний розвиток оборонної індустрії в світі, – зазначила заступниця міністра оборони.

Представники українських та іноземних виробництв безпілотників підкреслили зміну тенденцій на фронті та необхідність удосконалення наявних розробок - навіть тих, що вже показали успішний результат.

Ми йдемо до того, аби зберегти життя солдатам шляхом використання машин та технологій. Неважливо, скільки коштуватиме дрон чи робот, життя військовослужбовця все одно цінніше. Тому ми працюємо над впровадженням роботизованих систем та дронів вже на рівні окремих батальйонів, – додав під час виступу Сухаревський.

Нагадаємо, У Білорусі вагнерівці навчають місцевих курсантів ‒ ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next