В Україні спростять оформлення статусу учасника бойових дій

В Україні спростять оформлення статусу учасника бойових дій

Верховна Рада ухвалила зміни до деяких законів щодо удосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Про це повідомляють на сайті ВР.

Верховна Рада на пленарному засіданні 23 квітня прийняла в цілому Закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану (реєстр. №11143), – йдеться у повідомленні.

У пояснювальній записці до закону вказується, що його розроблено «з метою упорядкування окремих норм законодавства в частині правового регулювання обробки інформації з обмеженим доступом в системах Міністерства оборони України, впровадження профілів безпеки, інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів з іншими системами та надання статусу учасника бойових дій в електронному (автоматичному) режимі».

Ухвалений документ вносить зміни до законів «Про оборону України», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», «Про хмарні послуги», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Зміни, як зазначають автори закону, «передбачають: розробку та затвердження Міністерством оборони та Службою безпеки України галузевих та/або цільових профілів безпеки для відповідних інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних систем; встановлення особливих умов для обробки інформації у воєнній і оборонній сфері Міністерством оборони у власних системах на період дії правового режиму воєнного стану; цифровізацію процесу надання статусу учасника бойових дій; розширення переліку відомостей, що обробляються у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів та встановлення інформаційної взаємодії з іншими системами для отримання таких відомостей».

Нагадаємо, Британія переведе оборонну промисловість на військову основу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео) Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео)
Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко перед голосуванням за законопроєкт Володимира Зеленського про відповідальність за брехню в деклараціях відзначився "хамською витівкою".
Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим
Уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next