РФ депортувала вихованців будинку-інтернату з особливостями розвитку ‒ ЦНС

РФ депортувала вихованців будинку-інтернату з особливостями розвитку ‒ ЦНС

Російська окупаційна влада на чолі з уповноваженою з прав дитини РФ Марією Львовою-Бєловою депортували чотирьох повнолітніх вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку, що на Херсонщині.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що чотирьох українців, яких РФ вивезла до Пензи, визнали недієздатними, а також вони позбавлені батьківського піклування.

У Спротиві зазначають, такі дії - це нова схема РФ, що дозволяє заволодіти й розпоряджатися майном. У повідомленні пояснюють: відповідно до закону, опікуном недієздатного стає організація, у якій він проживає. Таким чином, її очільник має право розпоряджатися майном і коштами підопічного, зокрема і його пенсією. Водночас він може представляти інтереси недієздатної людини в суді.

Недієздатність вихованців може означати їхнє недобровільне перевезення до Росії.

Міжнародне право забороняє переміщати населення з окупованих територій незалежно від віку та дієздатності. Насильницьке переміщення цивільного населення без вагомих підстав може розглядатися як воєнний злочин, а за певних умов — як злочин проти людяності, ‒ додали у ЦНС.

Нагадаємо, Під час нападу з мечем у Лондоні загинув 13-річний хлопчик

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next