В Україні оголосили заочну підозру заступнику міністра оборони РФ Криворучку

В Україні оголосили заочну підозру заступнику міністра оборони РФ Криворучку

Служба безпеки України повідомила про заочну підозру заступнику російського міністра оборони Олексію Криворучку, за наказами якого армія окупантів отримує зброю та боєприпаси, зокрема - балістичні ракети "Іскандер".

Про це повідомляє СБУ.

Відповідно до даних слідства, Криворучко брав участь у плануванні, підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Зазначається, що за його наказами до російських угруповань надходить зброя і боєприпаси, що виробляють підприємства військово-промислового комплексу РФ. 

Водночас встановлено, що заступник міністра оборони РФ особисто координує  поставки війську окупантів керованих авіабомб і балістичних ракет "Іскандер". Їх ворог використовує для завдання масованих ударів по українській цивільній інфраструктурі. 

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Криворучку про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб)", - резюмують у СБУ.

Наразі тривають комплексні заходи, аби притягнути фігуранта, який перебуває на території РФ, до відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Укрзалізниця зробила подарунок 98-річній жінці, яка пройшла 10 кілометрів з окупації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next