У парламенті Молдови показали фрагмент російської ракети з України

У парламенті Молдови показали фрагмент російської ракети з України

Міністр навколишнього середовища Молдови Серджіу Лазаренку приніс із собою до парламенту фрагмент російської ракети, який йому подарував український колега під час візиту до Кишинева.

Про це повідомляє NewsMaker.

Зазначається, що Лазаренку викликали до парламенту, щоб обговорити ситуацію з різким обмілінням деяких ділянок Дністра.

Сьогодні на Дністрі ми не маємо проблем. Але я маю в руці фрагмент російської ракети, який мені вчора передав міністр захисту довкілля України. Ракета, яка щодня вбиває людей, дітей, руйнує міста та села. Такі ракети також спричиняють екологічні катастрофи. Катастрофа у Каховці – найбільший акт екоциду з часів Другої світової війни. Екологічні збитки становлять €3,5 млрд. Тому, шановна опозиція, якщо вас справді хвилюють питання екології, краще зверніться до своїх господарів і попросіть їх зупинити злочинну війну, розпочату в Україні у 2022 році, ‒ заявив Лазаренку, виступаючи перед депутатами.

Міністр також повідомив, що спеціалісти з Молдови та України проведуть дослідження, щоб з'ясувати причину обміління Дністра.

Після цього міністерство навколишнього середовища офіційно повідомить, чи існують ризики на Дністрі, ‒ додав Лазаренку.

27 травня в Інтернеті з'явилися відео обмілілого Дністра і навіть пересохлої ділянки в районі українського міста Хотин. Після появи відео Міністерство навколишнього середовища та агентство Apele Moldovei повідомили, що Молдова не страждає і не постраждає від цього феномену, «бо ця нестача води компенсує Дністровське водосховище, яке дає потрібний обсяг для підтримки необхідного рівня води та умов у водній екосистемі».

Нагадаємо, Росіяни після паузи почала штурмувати острів Нестрига на Херсонщині - Плетенчук

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next