Армія РФ намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів

Армія РФ намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів

Російське командування намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

За словами Волошина, на цій ділянці фронту російська армія перейшла до тактики масового ураження українських позицій артилерією та ударами КАБів. Крім того, російське командування намагається залучати резерви з числа 44 та 11 армійських корпусів.

Ворог не припиняє спроб і намагається підтримувати свої активні штурмові дії за рахунок того, що маневрує резервами, підрозділами, зокрема, є інформація про переміщення ворожих підрозділів, які належать до 44 та 11 армійських корпусів, які ворог намагається залучити там для проведення бойових дій. У нього цих сил і засобів наразі не вистачає. Наші Сили оборони роблять все можливе, щоб зміцнити оборону і тримати ворога під вогневим контролем, а також намагаються контролювати ситуацію на тому напрямку і не дати ворогу можливості просуватись, - сказав він.

Речник зазначив, що українські захисники не дають окупантам закріпитись у Вовчанську і контролюють понад 70% міста.

Він поінформував, що за минулу добу в районі відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Харківщині відбито 3 ворожі атаки. На ранок сьогодні активних дій поки що ворог не проводив. «Протягом учорашньої доби до сьогоднішнього ранку ворог завдав у напрямку позицій наших захисників 22 авіаційні удари, здійснив 35 ударів дронами-камікадзе та близько 250 обстрілів позицій наших захисників», - сказав Волошин.

Він зазначив, що у ніч проти 31 травня російські загарбники атакували Харків п’ятьма ракетами ЗРК С-300 та С-400 з Бєлгородської області.

На Харківському напрямку українські артилеристи виконали понад 500 вогневих завдань та знищили майже 150 окупантів, 3 танки та іншу ворожу техніку та озброєння.

Нагадаємо, У столичному метро збільшать інтервали між поїздами через дефіцит співробітників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next