Молдованина підозрюють у незаконному переправленні чоловіків з України за кордон

Молдованина підозрюють у незаконному переправленні чоловіків з України за кордон

Правоохоронці у Чернівецькій області оголосили підозру громадянину Молдови за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.
 
Про це повідомили у Чернівецькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, 39-річний громадянин Молдови долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України за кордон.

Підозрюваний проживає неподалік молдовсько-українського кордну та добре орієнтується на прикордонній місцевості. Наприкінці травня цього року він підшукав через один з месенджерів двох чоловіків – громадян України, які мали намір незаконно перетнути кордон з Молдовою. Послуга вартувала 4000 доларів США та 4000 євро, – йдеться у повідомленні.

Відтак іноземець прибув до Чернівців рейсовим автобусом і зустрівся з "клієнтами". Після чого він замовив послугу таксі та разом з чоловіками вирушив до прикордоння. Прикордонники викрили їх на автостоянці у селі Недобоївці Дністровського району Чернівецької області.

Громадянину іноземної держави повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 400 тис. грн.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, В Україні знеструмлені понад 55 тисяч споживачів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
Loading...
Load next