НАТО має два-три роки для підготовки до протистояння з рф - голова Збройних сил Норвегії

НАТО має два-три роки для підготовки до протистояння з рф - голова Збройних сил Норвегії

Голова Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що "вікно можливостей" Північноатлантичного Альянсу для підготовки до можливого протистояння з Росією зменшилось до двох-трьох років.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg.

Крістофферсен зазначив, що раніше в НАТО давали Росії до десяти років для відновлення військового потенціалу, виснаженого повномасштабним вторгненням в Україну.

Але я думаю, що тепер у нас знову менш як 10 років через промислову базу, яка зараз працює в Росії. У неї піде певний час, що дає нам вікно на наступні два-три роки, щоб відновити наші сили, відновити наші запаси одночасно з підтримкою України,– сказав норвезький генерал.

Командувач норвезьких Збройних сил зазначив, що за останній рік позиції Росії біля кордонів його країни значно не змінились, і це дозволяє Осло виконати вимоги для посилення обороноздатності, про які домовились у межах НАТО.

Тож ми можемо наповнити ці плани і ці рішення змістом протягом наступних років, але нам потрібно прискоритись. Ми повинні зробити це за два-три роки, щоб бути готовими до всього, що може статися, – підкреслив він.

Нагадаємо, Чеська поліція затримала чотирьох осіб, які напали на українських волонтерів у Празі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next