З тимчасово окупованих територій повернули шістьох дітей

З тимчасово окупованих територій повернули шістьох дітей

Команда благодійної організації Save Ukraine допомогла виїхати з тимчасово окупованих росіянами територій ще шістьом дітям, троє з них є напівсиротами.

Про це повідомив засновник Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини у 2014-2021 роках Микола Кулеба.

Цими вихідними наша команда допомогла виїхати з тимчасово окупованих територій трьом українським родинам. Батько багатодітної родини на очах у своїх трьох дітей загинув від російського снаряда, який влучив у подвірʼя родини. Діти й досі не вірять, що тата вже немає, - розповів він.

За інформацією Кулеби, діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син після побаченого навіть перестав говорити.

Але побиттям усе не закінчилося: росіяни регулярно погрожували безпосередньо дітям. Вони їм казали, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат. І жити в таких умовах вже було неможливо, - додав він.

На щастя, зазначив Кулеба, ці родини знайшли контакти Save Ukraine й звернулися по допомогу. Зараз вони вже у безпеці. І дорослі, і діти неймовірно радіють, що нарешті вони під українським прапором.

Нагадаємо, Чеська поліція затримала чотирьох осіб, які напали на українських волонтерів у Празі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next