У Фінляндії мітингувальники в масках провели протест біля заводу виробника зброї

У Фінляндії мітингувальники в масках провели протест біля заводу виробника зброї

Група мітингувальників у масках влаштувала біля заводу оборонного концерну Patria в місті Гямеенлінна на півдні Фінляндії.

Про це повідомляє Yle.

Група PATRIArkaatti palasiksi («Розірви PATRIAрхат на шматки») заявила у вівторок акцію, що виступає проти політики Фінляндії у галузі експорту зброї, впливу військової промисловості на навколишнє середовище та клімат, а також проти мілітаризації суспільства.

За словами одного із учасників групи, на території заводу Patria перебували три різні групи протестувальників з наміром саботувати роботу підприємства впродовж дня.

Загалом на місці було 60 демонстрантів, які зайняли позиції біля головного та чорного входів на завод. Окрім цього, кілька десятків людей перебували на залізничних коліях, які ведуть до підприємства, і блокували проїзд до нього транспорту.

Він сказав, що протестувальники не хочуть називати своїх справжніх імен з міркувань безпеки.

Ми просто небайдужі громадяни, які вважають, що необхідно щось робити з екологічно нестійкою та безвідповідальною військовою промисловістю і політикою Фінляндії, - заявив представник демонстрантів.

За його словами, PATRIArkaatti palasiksi є неофіційною групою, а демонстрація не пов’язана з іншими екологічними рухами. Серед іншого, активісти вимагають, щоб Фінляндія приєдналась до Конвенції ООН про касетні боєприпаси.

Нагадаємо, Президент США розкрив своє особисте бачення миру в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next