НАТО хоче створити в Україні посаду спеціального посланника за зразком аналогічної в Афганістані, — FP

НАТО хоче створити в Україні посаду спеціального посланника за зразком аналогічної в Афганістані, — FP

НАТО розглядає можливість створення посади постійного посланника в Україні, який базуватиметься в Києві.

Про це повідомляє видання Foreign Policy з посиланням на західних посадовців і помічників конгресменів США.

Посаду “старшого цивільного представника” НАТО в Україні хочуть створити за зразком аналогічної посади, яку Північноатлантичний Альянс створив у Афганістані під час своєї майже двадцятирічної присутності там.

Завданням постійного посланника в Україні буде координація підтримки України з боку НАТО, у тому числі військової допомоги Києву від країн Заходу.

Окрім цього, створення такої посади стане політичним сигналом для України і Росії про прихильність НАТО до боротьби Києва проти російської агресії.

Ми шукаємо способи інституціоналізувати частину двосторонньої підтримки, яка надходить в Україну, і передати її альянсу НАТО, щоб забезпечити більшу узгодженість цієї допомоги і гарантувати, що в рамках альянсу буде адекватний розподіл тягаря в нашій колективній підтримці України, – заявила посол США при НАТО Джуліанна Сміт.

Втім, частина посадовців НАТО скептично ставляться до створення такої посади, вважаючи її “втішним призом” для Києва, який, втім, не відповідає головній меті України – формальному приєднанню до альянсу.

Це частина втішного призу, який ми всі намагаємося створити. Це ще один приклад того, що ми робимо замість того, чого насправді хоче від нас Україна, – зазначив один з посадовців НАТО на умовах анонімності.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
"У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ "У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ визнав розчарування українців у зв’язку з обіцянкою членства в НАТО у 2008 році, яка через 13 років залишається невиконаною.
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
Loading...
Load next