Україна вперше вразила військову ціль на території рф за допомогою літака, — Sky News

Україна вперше вразила військову ціль на території рф за допомогою літака, — Sky News

Український військовий літак вперше вразив ціль на території Росії — це командний вузол росіян у Бєлгороді.

Про це повідомляє видання Sky News з посиланням на джерело серед українських військових.

Як зазначив співрозмовник видання, результати атаки наразі уточнюються, але вже підтверджено, що це було пряме влучання.

Це перший випадок, коли Україна вдарила по цілі на території РФ боєприпасом з повітря. До цього удари завдавали лише з безпілотників.

Який тип боєприпасів був використаний під час атаки і чи була це західна зброя, наразі невідомо.

Вдень 9 червня губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив про пожежу нібито в нежитловому приміщенні одного з районів Бєлгорода, що сталася після оголошення ракетної небезпеки. Втім, чи це результат атаки, здійсненої українським літаком, поки невідомо.

Sky News з посиланням на те саме джерело серед військових також пише про “скоординований удар” по десантному кораблю Чорноморського флота РФ 8 червня. Судно, за словами співрозмовника, нещодавно перемістилося з Чорного в Азовське море.

Нагадаємо, Міноборони Німеччини планує значно збільшити резерв Бундесверу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next