Енергоатом виведе у ремонт ще один блок АЕС

Енергоатом виведе у ремонт ще один блок АЕС

Найближчим часом Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок. Через це може збільшитися дефіцит генерації в енергосистемі.

Про це повідомляє Енергоатом.

Енергоатом планує найближчими днями вивести у ремонт ще один енергоблок. Враховуючи це, а ще зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись.

Проте у компанії наголошують, що саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.

За словами в.о. голови Енергоатому Петра Котіна, цього року компанія, як і торік, з випередженням графіка швидко та якісно проводить планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС. 

Останніми місяцями Енергоатом вже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні, - додав Петро Котін.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Туреччини Фідан підтвердив участь у Саміті миру

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські війська намагаються зміцнити свої позиції біля Запорізької АЕС Російські війська намагаються зміцнити свої позиції біля Запорізької АЕС
Зокрема вони будуть там фортифікаційні споруди.
Ядерний тероризм з боку росії посилюється: над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети Ядерний тероризм з боку росії посилюється: над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети
Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників.
Loading...
Load next