Нідерланди передадуть Україні артснаряди

Нідерланди передадуть Україні артснаряди

Україна отримає снаряди калібру 152 мм на суму понад 350 мільйонів євро. Кошти будуть виділені з Міжнародного фонду з підтримки України.

У попередніх поставках боєприпасів Україна наразі отримувала в основному 155-мм снаряди для гаубиць, подаровані Заходом. Проте країна також має багато 152-мм гармат. З новою поставкою цю зброю також можна використовувати краще, - повідомили у Міністерстві оборони Нідерландів.

Міжнародний фонд для України (International Fund for Ukraine, IFU) - це фінансова ініціатива, створена для надання військової підтримки Україні у відповідь на вторгнення Росії. Заснований у 2022 році Великою Британією та Данією, фонд залучив внески від кількох країн, включаючи Норвегію, Нідерланди, Швецію, Ісландію та Литву. Нещодавно до них приєдналася й Австралія, виділивши додаткові кошти.

Фонд забезпечує ефективний розподіл ресурсів для задоволення найнагальніших оборонних потреб України, дозволяючи забезпечити тривалу військову підтримку при збереженні готовності власних збройних сил країн-донорів.

Нагадаємо, В Україну повернули тіла ще 254 полеглих оборонців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів
Також нещодавно поліція Нідерландів повідомила, що в країні затримали двох українців за підозрою у контрабанді людей.
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Loading...
Load next