У травні Індія імпортувала з росії рекордну кількість нафти, - Reuters

У травні Індія імпортувала з росії рекордну кількість нафти, - Reuters

У травні імпорт нафти з Росії в Індію зріс до рекордного рівня у близько 2,1 млн барелів на добу на тлі зниження попиту на російську нафту з боку Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з торговими джерелами та даними про поставки, це збільшило частку Росії як третього за величиною імпортера і споживача нафти у світі майже до 41% минулого місяця.

Водночас, після того, як Саудівська компанія Saudi Aramco підвищила строкові ціни на нафту на другий місяць у травні, поставки з цієї країни впали до 10-місячного мінімуму.

Ще одним чинником зростання імпорту Індією російської нафти є те, що її аналогічні сорти з регіонів переважно на Близькому Сході коштують дорожче.

Так, у травні Індія відвантажила близько 5,1 млн барелів на добу нафти, що приблизно на 5,6% більше, ніж у квітні. За даними видання, імпорт російської нафти в Індію в травні виріс на 14,7% в порівнянні з квітнем і на 5,9% в порівнянні з минулим роком.

Минулого місяця російська нафта була доступна у великій кількості й з кращими знижками через нижчий попит з боку Китаю, - зазначив чиновник одного з індійських нафтопереробних заводів.

Нагадаємо, До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
Loading...
Load next