Росіяни у травні застосували хімічні боєприпаси проти ЗСУ 715 разів

Росіяни у травні застосували хімічні боєприпаси проти ЗСУ 715 разів

У травні 2024 року було задокументовано 715 випадків застосування російською армією боєприпасів із вмістом небезпечних хімічних речовин - це на 271 випадок більше, ніж у квітні.

Про це повідомляє командування Сил підтримки ЗСУ.

Основним засобом доставки хімічних боєприпасів є скиди гранат К-51 та РГ-ВО з дронів. Водночас з лютого 2023 року по 24 травня в Україні зафіксовано 2698 застосувань небезпечних хімічних речовин ворогом.

За вказаний період зафіксовано 1385 випадків звернень військовослужбовців Збройних сил України до медичних закладів з симптомами хімічного ураження різного ступеню тяжкості, з яких лише у травні – 21, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, У Кривому Розі перевірили повітря й воду після пожежі на коксохімі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next