Фінляндія вперше визнала, що навчала українських військових на своїй території

Фінляндія вперше визнала, що навчала українських військових на своїй території

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен заявив, що частина українських військових проходила навчання на фінській території, що стало першим офіційним підтвердженням цього факту.

Про це Хяккянен сказав в інтерв’ю інформагентству STT.

За словами голови фінського Міноборони, військові інструктори Фінляндії вже підготували тисячі українців до повної бойової готовності. Більшість таких навчань відбулась у межах операцій під проводом ЄС і Великої Британії, але деякі були і на фінській території.

Ми проводили невеликі навчальні заходи у Фінляндії. На практиці це була технічна підготовка, пов'язана з конкретним обладнанням. Це частина звичайної оперативної підготовки на переданих бойових системах, – пояснив Хяккянен.

Він уточнив, що фінські інструктори навчали військовослужбовців Збройних Сил України за різними напрямками підготовки – від базової до підготовки спецназу, зазначивши, що вона була швидшою та ефективнішою у порівнянні з фінською моделлю підготовки призовників.

На думку Хяккянена, підготовка українських солдатів відіграватиме все більшу роль у підтримці України.

Ключова мета будь-якої навчальної операції полягає в тому, що оскільки Україна частіше проводить мобілізації, Захід також буде все більше дбати про їхню підготовку, – вважає міністр оборони Фінляндії.

Нагадаємо, У застосунку "Резерв+" з'явився статус бронювання від мобілізації

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Loading...
Load next