Південна Корея розширила санкції проти суден та компаній із рф і КНДР

Південна Корея розширила санкції проти суден та компаній із рф і КНДР

Уряд Південної Кореї запровадив санкції проти суден, компаній та посадових осіб із Росії і КНДР, причетних до незаконної торгівлі зброєю, нафтою і пальним, розробки ракет та іншої діяльності, що порушує резолюції Ради безпеки ООН.

Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ країни повідомляє Yonhap.

Зокрема, до санкційного списку внесли чотири російські та вісім північнокорейських суден, які беруть участь у постачанні до Північної Кореї нафти і нафтопродуктів, що є критично важливим ресурсом для розробки Пхеньяном ядерного і ракетного озброєння. Цим суднам заборонено вхід до південнокорейських портів та будь-яка взаємодія з ними компаній із Південної Кореї.

Сеул також наклав санкції на п’ять організацій, включаючи ракетне управління Північної Кореї, відповідальне за пуски ракет, російську M Leasing LLC, залучену до торгівлі зброєю між Москвою та Пхеньяном, і розташовану в Грузії компанію Euromarket, яка продавала російську нафту до КНДР.

Окремі індивідуальні санкції накладено на вісьмох північнокорейців, серед яких – фахівці ракетного управління КНДР, які беруть участь у розробці ракет, та керівник програми розробки супутника-шпигуна.

Зазначається, що діяльність перелічених вище юридичних і фізичних осіб порушує санкції РБ ООН, зокрема ухвалену в грудні 2017 року резолюцію 2397, яка забороняє постачання, продаж і передачу предметів розкоші до КНДР.

У південнокорейському МЗС підкреслили, що розширення санкцій є відповіддю на військову угоду, підписану 19 червня лідерами КНДР і Росії Кім Чен Ином та Володимиром Путіним на саміті в Пхеньяні, що передбачає надання військової та іншої допомоги з боку однієї сторони іншій, якщо одна з двох країн зазнає вторгнення.

Нагадаємо, Ердоган звинуватив Ізраїль у намірі «поширити війну» на Ліван

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next