У червні ворог активізувався на сході, найгарячіше - на трьох напрямках

У червні ворог активізувався на сході, найгарячіше - на трьох напрямках

Порівнюючи з попереднім місяцем, червень був надто активним на фронті. У східній операційній зоні "Хортиця" російські війська здійснили майже 4200 обстрілів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Ворог активно проводив бойові дії в східній операційній зоні і здійснив майже 4200 обстрілів позицій наших військ. На кожному напрямку ситуація розвивається по-різному, однак Сили оборони дають адекватну відсіч ворогу, - сказав Волошин.

За його словами, на східному напрямку було знищено майже 1000 окупантів, 17 танків, 23 бронемашини, близько 55 гармат і мінометів, а також понад 50 одиниць автомобільної техніки.

Порівнюючи з попереднім місяцем, червень був надто активним на фронті, гарячим - це Курахівський, Краматорський та Покровський напрямки, і зокрема по всій лінії відбулось понад 1000 бойових зіткнень з ворогом за цей місяць. У попередньому місяці було 952, перед цим - 732 бойових зіткнення. Ворог активізував свої зусилля на різних напрямках, - додав речник.

Він зазначив, що, зокрема, під ворожу активність підпадають Покровський, Курахівський, Краматорський і Торецький напрямки. Також на Торецькому напрямку за минулий тиждень зафіксовано 114 безуспішних ворожих атак, зокрема в східній операційній зоні було знищено понад 31000 окупантів.

Речник ОСУВ "Хортиця" також розповів, що зафіксовані випадки, коли окупанти через дрон добровільно здаються у полон, натомість деякі закінчують життя самогубством.

Скажу так, що є випадки, коли вони (російські солдати - ред.) бачать наш дрон і здаються в полон, і є випадки, коли вони обирають "квиток в один кінець", завдаючи собі шкоди, щоб тільки не здатись у полон, або щоб не повернутись у свої підрозділи, і щоб одразу покінчити життя самогубством, - сказав Волошин.

За його словами, випадків добровільної здачі у полон та скоєння самогубств наразі чимало. Також за останній місяць в напрямку Часового Яру було взято у полон 24 військовослужбовців РФ.

Нагадаємо, У Києві не впроваджуватимуть графіки відключення водопостачання - КМДА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next