Уряд Фінляндії схвалив оборонну угоду зі США

Уряд Фінляндії схвалив оборонну угоду зі США

Парламент Фінляндії одностайно схвалив Угоду про оборонну співпрацю зі Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомляє Yle.

Згідно з угодою, Фінляндія відкриє 15 військових баз для потенційного використання американськими військами, а також дозволить США ввозити до Фінляндії оборонну техніку, обладнання, матеріали та війська.

Крім того, угода передбачає створення певних військових зон, які включатимуть об'єкти, доступ до яких матиме лише американський персонал.

Угода створює основу для діяльності США і більш постійної присутності у Фінляндії. Депутатка Анна Контула (Союз лівих сил) внесла пропозицію, яка закликала депутатів відхилити угоду, але її пропозиція не отримала жодної підтримки. Таким чином, парламент не голосував за угоду, але схвалив її одноголосно.

Міністр оборони країни Антті Хяккянен заявив, що угода є значним поглибленням відносин між Фінляндією і США.

Нагадаємо, АРМА придбало військових облігацій на понад ₴4,2 мільярда

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next