Південна Корея вперше за шість років провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея вперше за шість років провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея відновила військові маневри на полігонах поблизу кордону з Північною Кореєю і вперше за шість років провела артилерійські навчання з бойовою стрільбою неподалік міжкорейської лінії розмежування.

Про це повідомляє Korea Times. 

У ході тренувань південнокорейські війська випустили близько 140 снарядів із самохідних гаубиць K9 і K105A1 на передових полігонах, розташованих у межах 5 кілометрів від демаркаційної лінії, що розділяє дві країни.

У Міноборони Південної Кореї зазначили, що тренування мали на меті поліпшити навички артилеристів та зміцнити готовність артилерії реагувати в разі провокацій КНДР.

Надалі армія регулярно проводитиме артилерійські навчання і тренування підрозділів у прикордонних районах, - заявили в оборонному відомстві.

Південнокорейські військові провели свої тренування майже через місяць після того, як 4 червня Сеул повністю призупинив участь у міжкорейській військовій угоді 2018 року у відповідь на кампанії Пхеньяна з надсилання на Південь сміттєвих повітряних куль та спробами заглушити сигнали GPS поблизу прикордонних островів.

Такий крок уряду дозволив збройним силам Південної Кореї відновити артилерійські, морські і сухопутні навчання для зміцнення передової оборони, призупинені з 2018 року після створення навколо міжкорейського кордону сухопутних і морських буферних зон. 

Минулого тижня Корпус морської піхоти вперше за сім років провів на островах поблизу західного міжкорейського морського кордону повномасштабні навчання зі стрільбами з гаубиць K9 і РСЗВ «Чхонму» (Chunmoo).

Нагадаємо, Вбивство посадовця запорізької мерії: затримали можливого співучасника злочину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next